Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the breadcrumb-navxt domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/kpopnaco/TwiceMaroc/wp-includes/functions.php on line 6114
بديل الزبادي فــي المعجنات: أسرار نجاح المخبوزات مـــن غير زبادي! 🍰🥐 - توايس صور حصرية
قسم المطبخ

بديل الزبادي فــي المعجنات: أسرار نجاح المخبوزات مـــن غير زبادي! 🍰🥐

المقدمة

الزبادي واحد مـــن أهم المكونات فــي كتير مـــن وصفات المعجنات، سواء للخبز، الكيك، أو حتى الفطائر بيدّي المعجنات قوام طري ونكهة لذيذة، بجانب إنه يساعد فــي العملية التخمير بسبب الحمض اللي فــيــه لكن، لو فجأة اكتشفت إن مفــيش زبادي فــي التلاجة وعاوز تعمل وصفتك المفضلة؟ 😱 مـــا تقلقش! عندنا حلول سحرية لبدائل الزبادي تخلي المعجنات تفضل ممتازة وطعمها روعة.

تعال ناستعلم علــى تكلة مـــن البدائل اللي ممكن تستخدمها فــي المعجنات بدل الزبادي، واللي متوفرة فــي كـــل بيت تقريبًا!

1 اللبن الرايب 🥛

أول بديل وأشهــرهم للزبادي هـــو اللبن الرايب مـــن نفس العيلة، يعني الاتنين غنيين بالحمض وبيساعدوا فــي تخمير العجينة وإعطائها االيةشاشة المطلوبة بالبالاضافة لذلك، اللبن الرايب بيضيف طراوة للمخبوزات زي الزبادي تمـــامًا.

  • الاليةة: بدل كوب الزبادي فــي الوصفة، استخدم كوب مـــن اللبن الرايب.
  • النتيجة: المعجنات هتطلع بنفس الطراوة وااليةشاشة، والنكهة الحمضية اللطيفة اللي بيديها الزبادي هتكون موجودة بردو.

2 الحليب + الخل أو عصير الليمون 🍋🥛

لو مش متوفر عندك زبادي أو لبن رايب، دايمًا تقدر تستخدم الحليب مع شوية خل أو عصير ليمون عشان تحصل علــى بديل رائع الخليط ده بيعمل نفس التأثير اللي بيعمالية الزبادي، لأنه الحمض بيتفاعل مع المكونات الباقية فــي الوصفة ويساعد علــى تخمير العجينة.

  • الاليةة: لكـــل كوب زبادي، استخدم كوب حليب مضاف إليه ملعقة عديدة مـــن الخل الأبيض أو عصير الليمون اترك الخليط لالمدة 5-10 دقائق لحد مـــا يبدأ الحليب يتخثر ويبقى زي اللبن الرايب.
  • النتيجة: النتيجة هتكون معجنات خفــيفة وهشة، وقوام العجينة هيفضل طري ولذيذ.

3 القشطة (كريمة الحليب) 🥄

القشطة بديل تاني ممتاز للزبادي، خصوصًا لو عاوز حاجة غنية وطعمها كريمي أكتر القشطة بتضيف نعومة وقوام غني للمعجنات، وبتكون ممتازة فــي الكيكات أو الفطائر.

  • الاليةة: استخدم نفس كمية القشطة اللي محتاجها للزبادي فــي الوصفة لو محتاج شوية حموضة زي اللي بيديها الزبادي، ممكن تضيف قطرات مـــن عصير الليمون للقشطة قبل الاستخدام.
  • النتيجة: المعجنات هتطلع أكتر غنى، والملمس هيحدث ناعم وذائب فــي الفم الكيكات مثلًا هتكون مليانة رطوبة وطعمها مميز.

4 الجبن الكريمي (كريم تشيز) 🧀

الجبن الكريمي بردو ممكن يحدث بديل عبقري للزبادي، خصوصًا فــي الوصفات اللي بتحتاج لمسة كريمية الجبن الكريمي هيضيف نكهة خفــيفة وحلوة شوية، لكن ممكن تعوض ده ببالاضافة لذلك شوية مـــن حمض زي عصير الليمون.

  • الاليةة: بدل كوب الزبادي، استخدم نصف كوب جبن كريمي مع ربع كوب مـــن المياه أو الحليب لتخفــيف القوام.
  • النتيجة: الوصفة هتطلع بنكهة غنية وقوام كريمي، وده مثالي لو بتعمل وصفة حلويات زي التشيز كيك أو كيكات خفــيفة.

5 الكريمة الحامضة (Sour Cream) 😋

الكريمة الحامضة بديل مثالي للزبادي، لأنه تقريبًا نفس القوام ونفس النكهة الحمضية فــي الحقيقة، ممكن ناس كتير مـــا تحسش بفرق كبير بين الاتنين فــي الوصفات الكريمة الحامضة بتضيف غنى وطراوة للمعجنات، وهي بديل سريع وفعال.

  • الاليةة: بدل كوب الزبادي، استخدم كوب مـــن الكريمة الحامضة.
  • النتيجة: المعجنات هتكون لذيذة وطريّة، وبنفس النكهة تقريبًا اللي بتديها الزبادي.

6 حليب جوز االيةند + عصير الليمون 🥥🍋

لو بتفضل البدائل النباتية أو عندك حساسية مـــن مـــنتجات الألبان، ممكن تستخدم حليب جوز االيةند مع شوية عصير ليمون كبديل للزبادي حليب جوز االيةند قوامه كريمي ونكهته لطيفة، ولمـــا تضيف علــىه حمض زي عصير الليمون، هيشتغل زي الزبادي فــي المعجنات.

  • الاليةة: لكـــل كوب زبادي، استخدم كوب مـــن حليب جوز االيةند مضاف إليه ملعقة عديدة مـــن عصير الليمون.
  • النتيجة: المعجنات هتطلع طرية وخفــيفة، مع لمسة خفــيفة مـــن نكهة جوز االيةند اللي بتضيف طعم مميز.

7 لبن اللوز أو لبن الصويا + الخل 🌰🥛

الناس اللي بتدور علــى بديل نباتي تاني غير حليب جوز االيةند، ممكن تلجأ إلــى لبن اللوز أو لبن الصويا مع بالاضافة لذلك شوية خل أو عصير ليمون، هتحصل علــى بديل فعال للزبادي.

  • الاليةة: استخدم كوب لبن اللوز أو لبن الصويا مضاف إليه ملعقة عديدة مـــن الخل أو عصير الليمون.
  • النتيجة: معجنات خفــيفة وهشة، وده بيحدث بديل رائع لو بتدور علــى وصفات نباتية بالكامل.

8 التفاح المهروس (Apple Sauce) 🍏

فــي بعض الوصفات، خصوصًا الحلويات، ممكن تستخدم التفاح المهروس كبديل للزبادي التفاح بيضيف طراوة ورطوبة للمخبوزات، وكمـــان بيدي نكهة حلوة طبيعية.

  • الاليةة: استخدم نفس كمية التفاح المهروس بدل الزبادي لو الوصفة محتاجة شوية حمض، أضف شوية عصير ليمون.
  • النتيجة: هتحصل علــى معجنات خفــيفة وطريّة، وبلمسة حلاوة طبيعية مـــن التفاح.

9 البطاطا الحلوة المهروسة 🍠

البطاطا الحلوة المهروسة كمـــان بتكون بديل غير تقليدي للزبادي، لكنها تشتغل بشكـــل رائع فــي وصفات الخبز والمعجنات البطاطا الحلوة بتضيف قوام كريمي ورطوبة للمعجنات، وكمـــان نكهة خفــيفة وحلوة.

  • الاليةة: استخدم نفس كمية البطاطا الحلوة المهروسة بدل الزبادي فــي الوصفة.
  • النتيجة: المعجنات هتكون غنية ورطبة، وبلمسة نكهة مميزة مـــن البطاطا.

10 مـــاء النقع مـــن التوفو (Tofu Water) 🌱

لو بتدور علــى بديل نباتي مبتكر، جرب مـــاء النقع مـــن التوفو الميه اللي بتكون موجودة مع التوفو بتشتغل كبديل لمـــنتجات الألبان فــي بعض الوصفات، وده بيخليها مثفيه كبديل للزبادي فــي المخبوزات.

  • الاليةة: استخدم نفس كمية مـــاء النقع مـــن التوفو بدل الزبادي.
  • النتيجة: المعجنات هتطلع خفــيفة وهشة، ببدون أي أثر لمـــنتجات الألبان.

نصائح عامة لاستخدام البدائل فــي المعجنات:

التجربة هي الأساس: مش كـــل وصفة هتحتاج نفس البديل، فجرّب البدائل المختلفة وشوف أي واحدة بتناسب الوصفة اللي بتحضرها.

التوازن فــي النكهات: لو بتستخدم بدائل زي التفاح المهروس أو البطاطا الحلوة، تذكر إنها هتضيف نكهة فريدة للوصفة، فحاول توازن النكهات حسب رغبتك.

تجنب البدائل فــي الوصفات الحساسة: بعض الوصفات، زي التشيز كيك، بتحتاج مكونات معينة زي الزبادي عشان تطلع بشكـــل مثالي حاول مـــا تستخدمش بدائل كتير فــي الوصفات اللي بترتكز بشكـــل كبير علــى القوام المحدد.


الختام: كن مبدعًا فــي مطبخك! 👨‍🍳🍴

الزبادي ممكن يحدث مكون مهم فــي المعجنات، لكنه مش العنصر الوحيد اللي بيضمـــن نجاح الوصفة يتم استخدام بدائل بسيطة ومتوفرة فــي مطبخك، تقدر تواصل عمل معجناتك ببدون أي مشاكـــل سواء كنت بتفضل البدائل النباتية أو البدائل التقليدية زي اللبن الرايب والخل، الالفرص لا نهائية!

جرب البدائل المختلفة وشوف أي واحدة تناسبك أكتر، ومين عارف؟ ممكن تكتشف وصفة حديثة مبهرة تكون أكتر طراوة وهشاشة مـــن الوصفة الأصلية! 😄

زر الذهاب إلى الأعلى