قسم المطبخ

اليةة عمل البسبوسه اليةه مختلفه هتعجبكم

مـــن زمـــان اوي وانا برومـــانسية حب اعمل بالاليةه دي تطلعها معايا تحفه وطعمها حلو جدا زي م امهاتنا زمـــان كانت بتعماليةا وياريت تجربوها وتقول لي طلعت معاكم ازاي❤️❤️

اول حاجه كدا  نجهز المواد الجافه و نحطهم ع جنب عشان يبقوا جاهزين متنساش اي حاجه

2 كوب سميد+ ربع كوب جوز هند مبشور (وممكن نبدل جوز االيةند سميد العودةي للي مش بيرومـــانسية حب الجوز هند) + نص معلقه بيكنج باودر

ع النار بقى كوب سكر وربع كوب مياه ونفضل انتقالب فــيــه كويس واول مـــا يبدأ يتكون ونلتقي ان اللون بدأ يضبط معانا  كويس ويبدأ يغلي نضيف 4 معلقه سمـــنه ولو السمـــنه مش تكفــي ممكن نحط (2 معلقه زبده +2 معلقه سمـــنه) وعلبه قشطه صغيره ولو مش عندك قشطه نحط وش اللبن العودةي ينفع معانا بردو بدل القشطه  ونضيف كوبايه الا ربع مياه.. يعني كده كـــل المياه كوب واحد بس.. ونفضل انتقالب لغايه م نلاقي كـــالية يمتزج ف بعض و نشيل مـــن ع النار واول م يهدأ شويه بس بلاش نسيبه يبرد ياجمـــاعه لازم يحدث هادي مش بارد نضيفه ع المواد الجافه وانتقالب براحه خالص وبلاش تقليب كتير وبلاش تقليب بسرعه ويا دوب اول م المكونات كـــاليةا تبدأ تدخل ف بعض وتمزج سوا 

نجيب صينيه مـــناسبه ع قد الخليط ندهنها سمـــنه كويس ونضيف الخليط ده كـــالية فــيــها وبعــد كدا هقولك ع تكه مهمه اوي تخبط الصينيه خبطتين كده عشان نطلع مـــنها االيةـــوا و نحطها فــي الفرن ونكون مولعين ع الفرن قباليةا ب ٥ دقائق عشان يسخن

وياريت لو كان الفرن المستخدم قباليةا فــي اكـــل معين ومحافظ علــى درجه حرارته … دي مـــن الحاجات اللي بتفرق معاكي وانتي شغاالية

وهي فــي الفرن نجهز الشربات لان لازم وهي سخنه نحطها الشربات 

كوب ونص سكر وكوب مياه نحطهم ع بعض ع نار هاديه واول م يبدأ يغلي نضيف عصرة ليمون علــىه وبس كده خلصنا اليةه الشربات واول م تطلع نسقيها الشربات ولازم نسقيها الشربات وهي سخنه عشان تشربه كـــالية و نغطيها شويه وبالف تجد هنا ع قلبكم انتظروني ف وصفات تانيه كتير وسهالية ومميزه❤️❤️

زر الذهاب إلى الأعلى