اليةةية عمل اصابع الزعتر – Twice
اصابع الزعتر
حلوه جدا ومـــن الحوادق المفــيده والحلوه جدا كمـــان علــى الفطار او علــى العشا
المكونات
کوبایه میه دافــيــه معلقه كبيره سكر معلقه صغیره خمیره نشطه كوبايتين دقيق لكل الاغراض معلقه صغيره ملح معلقتين كبار زيت زيتون ولو مش موجود يبقى زيت العودةي كوبايتين ونص جبنه بارميزان طب البربيزان المبشوره لو مش موجوده هنستبداليةا بايه هنستبداليةا بالرومي معلقه كبيره ثوم بودر معلقتين كبيره زبده دایبه او بدرجه حراره المطبخ عايزين بقى بقبدونس طازه مفروم وده التحديدي للتزيين بس علــى فكره هـــو بيدي تيست حلو جدا
هنقول بقى الاليةه هنجيب طبق صغير هنحط فــيــه الميه الدافــيــه والسكر والخميره ونخرطهم ببعض وهنسيبهم مـــن خمس ل 10 دقائق بعــد كده هنسيبهم اول مـــا هنلاقي الخميره اشتغلت ده بيدل علــى التفعيل الخميره هنجيب بقى طبق كبير هنجمع بين الدقيق والملح وهنعمل كده حفره فــي النص وهنصب خليط الخميره وزيت الزيتون وهنقوم محرقين عشان نبتدي نعجن الخليط دوت طبعا مش هنعرف بعــد مـــا نلم العجينه علــى الرخامه بتاعه المطبخ نبتدي نعجن فــي العجينه دي ونعجن مـــن خمس لسبع دقائق حتى تكون ناعمه ومرنه بعــد كده هندهن الطبق برشه زیت خفیفه وهنحط العجينه فــيــها هنغطيها بقمـــاش راتب رطب يعني هنكون بلينو بالية بسيطه جدا مـــن الحنفــيــه ومغطيين بيها ويفضل الحاجه اللي هنغطي بيها تكون قطنيه او مـــن النوع القمـــاش النزيف ثاني حاجه بعــد كده هنسيبهـــا تخمر بعــد كده لمده ساعه واحده وبعــد مـــا يتضاعف حجمها بعــد كده نبتدي نشكـــاليةا واحنا بنشكـــاليةا هنسخن الفرن علــى درجه 220 مئويه هندخاليةا علــى الشبكه الوسط وهنسيبهـــا لحد ثلث ساعه نص ساعه شوفوا بقى درجه الحراره بتاعه الفرن بتاعتكم كـــل واحد عارف درجه حرارة الفرن بتاعته بتقدر تسوي فــي قد ايه بالضبط بعــد كده بتطلع بيسعدنا أنه نستعرض لكمها مع جبنه وكوبايه شاي ساده وبالف تجد هنا وشفا
تعتبر المعجنات مـــن الاصناف المرغوب فــيــها عند الصغار والكبار. وكثيرا مـــا يواجه بعضنا عدة صعوبات فــي تحضيرها فــي البيت والحصول علــى نتيجة غير مرغوب فــيــها رغم من خلال اتباع الوصفة بكـــل تفاصياليةا. اذ يتحصل البعض علــى عجينة يابسة، غير طرية، مفتتة…
لكم 15 نصيحة ضروري من خلال اتباعها للحصول علــى عجينة طرية وهشة.
ضروري التاكد مـــن تاريخ انتهاء الخميرة.
ضروري ان لا يلامس الملح الخميرة باليةة مباشر لانه يقوم بقتاليةا وبذلك لن ترتكز الخميرة بدورها فــي تخمير العجين.
ضروري ان يحدث المـــاء او الحليب الالمستخدمين فــي العجن دافئا لان المـــاء او الحليب الساخن جدا سيقوم بقتل الخميرة و بذلك لن ترتكز بدورها فــي تخمير العجين.
ضروري بالبالاضافة لذلك المـــاء او الحليب الدافئ شيئا فشيئا وذلك لاختلاف انواع الدقيق وبذلك يمكن التحصل علــى عجينة سائلة رغم التزامك بكمية المـــاء المكتوبة فــي الوصفة.
السكر والملح الزائد عن اللزوم يفقد مفعول الخميرة.
ضروري عجن العجينة المدة كافــية وطويلة.
ضروري ان تكون العجينة طرية ويستحسن ان تلتصق قليييلا فــي اليد.
مـــن الاخطاء الشائعة بالبالاضافة لذلك الدقيق عند التصاق العجينة قليلا باليد، فقط ضروري الاكتفاء بدهن اليد بالقليل مـــن الزيت واستمري فــي العجن لتتحصلي فــي الاخير علــى عجينة طرية وهشة.
ضروري ترك العجينة تختمر فــي مكان دافئ وليس ساخنا جدا.
قبل استخدام العجينة ضروري التأكّد مـــن أنه حجمها قد تضاعف.
ضروري تغطية العجينة اثناء التخمير لكي لا تتكون قشرة علــى سطحها.
عند فرد العجينة ضروري ان لا نبالغ فــي رش السطح المستعمل بالدقيق حتى لا تحدثاسك العجينة و بذلك تصبح ناشفة.
بعــد القيام بحشو المعجنات ضروري تركها لتختمر مرة اخرى بين 10 و 15دق.
ضروري خبز المعجنات فــي فرن ساخن متميزا وعلــى درجة حرار ةعفيه بين 180 و 200 درجة .
ضروري الحرص علــى ان لا تتجاوز المدة الخبز 15 – 20 دق لكي لا تجف و بذلك الحصول علــى عجينة يابسة.