قسم المطبخ

المحشي علــى اليةتي – Twice

المقادير. 

كرنبايه – كيلو رز  – ٣بصلات وسط – كيلو طمـــاطم -معلقتين صلصه-ربطة شبت وكزبره وخضره 

معلقة ملح -معلقه صغيره فلفل – معلقة صغيره بهـــارات -معلقة صغيره شطه-توم-سمـــنه اوزيت حسب الرغبه.

الاليةه. اولا نسلق الكرنب ( نغلي مياة فــيــها ملح وكمون  ) ونقطعه ونخليه جاهز للحشو

ثانيا نضع الحالية علــى النار ونحط فــيــها ٢معلقة سمـــنه كبيره ونص كوب زيت ونخرط البصل قطع صغيره ونحمرها فــي السمـــنه وتاخد لون وسط مش فاتح اوي ومش غامق

ثالثا.نضرب الطمـــاطم فــي الخلاط ونصفــيــها 

رابعا.  الطمـــاطم علــى البصالية المتحمره ونحط علــىها التوابل ملح فلفل اسم وبهـــارا ت وشطه لمـــا تتسبك نجهز الخضره ونقطعها صغيره ونحطها علــى الطمـــاطم ونزود معلقتين صلصه النسبهـــا ع النار لغايت متتسبك .

خامسا نغسل الرز ونسيبه يتصفــي

سادسا.وصلنا للتركايه بتاعت المحشي نجيب نص راس توم ونحطها فــي الكبه مع ملح فلفل اسود وبهـــارات وشطه وتضربيهم كويس وتحطيهم  علــى الرز والخلطة بتاعت المحشي وتقلبيهم كويس .

تكوني مجهزه حالية للف الحشي ممكن تحمري قطعتين فراخ او لحمه استيك وتحطيها فــي الحالية مـــن تحت وتلفــي المحشي بعض الملاحظات عشان المحشي يستوي كويس ومتلقيش مشكـــالية فــي التسويه ١.لازم يحدث فــي فاصل بين كـــل صوبع محشي ومتضغطيش علــى الرز وانت بتلفــيــه  .تجهز الشوربه بتاعت المحشي تحطي مرقة دجاج وتحمري فصين توم علــى الشوربه ومعلقه مـــن تخديعة  المحشي او معلقة صلصه وتغلي الشوربه كويس ونحطها ع المحشي لغايط قبل الصوبع الاخير وتغطيها بورقة كرنب كبيره مـــن فوق ثـــم الغطي.

نحطها علــى النار الاول عاليه واول ميغلي نوطي النار متوسطه ثـــم نار هاديه جدا.  

ملحوظه.المحشي مـــن أهم الأكـــلات المصريه علــى السفره وخصوصا فــي شهر رمضان الكريم وتجد هناك انواع مختلفه مـــن المحشي مثل الكرنب الفلفل الكوسه والباذنجان وبغيرهم هـــو مفضل للكل بيتعمل مع المحشي الفراخ والبط اللحمه .

واخيرا ممـــننساش الدعاء فــي هذه الالأيام المباركة ولازم كـــل ست استعلم ان كـــل مجهـــود بتعمالية فــي الأكـــل فــي الفطار بتاخد علــىه ثواب ولمة العيالية حول الفطار ليها طعم تاني نسأل الالية أ يتقبل مـــن ومـــنكم كـــل الأعمـــال وبالتجد هناء والشفاء عيكم كلا يارب 

  

زر الذهاب إلى الأعلى