قسم المطبخ

الحواوشي الاسكندراني باسهل اليةه – Twice






الحواوشي الاسكندراني باسهل اليةه – Twice









الحواوشي هـــو عبارة عن لحمه مفرومة متبلة ومحطوطة  جوا رغيف عيش او معمولة فــي عجين زي الحواوشي الاسكندراني..يقال ان اول مـــن عماليةا هـــو جزار اسمه محمد حواوشي واللي بسببه ااستعلم الحواوشي باسمه الحالي حتى الان.. اختلفت طرق عمالية فــي القاهرة بيتعمل فــي ارغفه عيش سواء بلدي او شامي واللي بيعمالية علــى الفحم او فــي الفرن ..وفــي اسكندرية بيتعمل فــي عجينه وبيتخبز فــي الفرن..والنهاردة حنعمل الحواوشي الاسكندراني بعجينه خفــيفه وسهالية قوي 

  • المقادير للعجينه:
  • ٣ كوب ونص دقيق
  • كوب ونص ميه دافــيــه للعجن
  • كيس خميرة فورية+معلقه سكر لالتفعيل الخميرة
  • كوب زبادي صغير
  • ملح
  • ٢ معلقه عديدة زبدة
  • لبن لدهن الوش
  • سمسم (التحديدي) لتزيين وش الحواوشي
  •  
  • المقادير للحمه المفرومة:
  • ٢ بصلة متوسطة
  • ٣ طمـــاطم متوسطين
  • ٢ فلفل اخضر حامي او رومي
  • توابل الحواوشي
  • ملح وفلفل وبابريكا
  • شطة(التحديدي)
  • ربع حزمة بقبدونس
  • نص كيلو لحمه مفرومة
  •  
  • اليةة العجينه:
  • ١_نحط الخميرة مع السكر ونص كوباية ميه دافــيــه مع بعض وانتقالبهم كويس ونغطيها لالمدة ١٠ دقايق لحد مـــا تتفاعل الخميرة وترتفع
  • ٢_فــي بولة نحط الدقيق والملح والزبدة ونفرك الزبدة مع الدقيق كويس لحد مـــا تتوزع علــى الدقيق كـــالية
  • ٣_نحط الزبادي علــى الخميرة وانتقالبهم كويس مع بعض ونحطهم علــى العجينه ونعجن كويس نزود الميه رومـــانسية حبه برومـــانسية حبه لحد مـــا العجينه تلم معانت ونفضل نعجن فــيــها ١٠ دقايق علــى الاقل 
  • ٤_نسيبهـــا فــي مكان دافــي لحد مـــا تخمر
  •  
  • اليةة اللحمه:
  • ١_نحط الطمـــاطم والبصل والبقبدونس والتوابل مع بعض فــي الكبه ونخلطهم كويس قوي 
  • ٢_نحطهم علــى اللحمه المفرومة ونخلطهم كويس مع بعض ونسيبهـــا تتشمع فــي التلاجه
  •  
  • اليةة عمل الحواوشي:
  • ١_ناخد جزء مـــن العجينه ونفرده كويس بشك  دايرة  ونحط اللحمه فــي نصه ونسيب حوالين اللحمه نص سم علــى الاقل فاضي عشان نقفل الجزء التاني مـــن العجينه علــى اللحمه وضفر الجوانب علــى بعضهم 
  • ٢_نخلص كميه اللحمه والعجينة مع بعض(الكمية دي عملت حوالي اربع ارغفه كبار) ونحطيهم فــي صينيه مدهـــونه زيت وندهن وشهم باللبن ونزينها بالسمسم..نفتـــح الوش بتاعها بالسكينه عشان متتنفخش العجينه وهيا بتستوي
  • ٣_نحطها فــي فرن متسخن علــى حرارة ٢٠٠ لحد مـــا القعر بتاعها يتحمر ونفتـــح علــىها الشواية لحد مـــا يحمر وشها برضه ويتقدم معاه سلطة طحينه وبالتجد هناء والشفاء

مقال بواسطة

Safinaz elwakil

احدث المقالات

أكثر المقالات شهره فــي هذا الاسبوع

مقالات مشابة


…إخلاء مسئولية: كل المقالات والأخبار المـــنشورة فــي الويب سايت مسئول عنها محرريها فقط، وإدارة الويب سايت رغم سعيها للتأكد مـــن دقة كـــل كل المعلومـــات المـــنشورة، فهي لا تتحمل أي مسئولية أدبية أو قانونية عمـــا يحصل نشره.

زر الذهاب إلى الأعلى