البقلاوة الشهية اللذيذة – Twice
البقلاوة
المقادير :
2 كوب سكر
1 كوب مـــاء
1 ملعقة عديدة عصير ليمون
للبقلاوة:
20 رقاقة عجينة البقلاوة قياس 40×20 سم
1 كوب سمـــن حيواني مذاب
2 كوب فستق حلبي مطحون
الاليةة :
نضع السكر والمـــاء فــي إناء صغير ونحرك قليلاً تم نضعها علــى نار متوسطة حتى يغلي المزيج.
عندمـــا يغلي الشربات نخفف النار ونضيف عصير الليمون مع التحريك ونتابع الغلي لدقيقة أخرى مع التحريك.
البقلاوة:
ندهن صينية فرن بمقدار 2 ملعقة طعام مـــن السمـــن الحيواني يتم استخدام فرشاة.
نبطن الصينية ب 6 طبقات مـــن رقاقات عجينة البقلاوة مع دهنها باستمرار بالسمـــنة.
نوزع الفستق علــى سطح رقائق العجينة.
نطوي أطراف العجينة الممتدة خارج الصينية إلــى الداخل ونوزع السمـــن الحيواني علــى الأطراف المطوية ثـــم نغطيها بطبقة مـــن رقائق العجين وندهنها بالسمـــنة ونفعل ذات الشيء مع بقية رقائق العجين.
نقوم بتقطيع سطح العجينة بالسكين وبخطوط طولية وندهن سطح الصينية بالسمـــنة.
نخبز لالمدة 35-45 دقيقة فــي الفرن المسخن مسبقاً إلــى الدرجة 160 مئوية، حتى تأخذ البقلاوة لوناً ذهبياً جميلاً.
نوزع علــىها الشربات ونتركها حتى تبرد ويسعدنا أنه نستعرض لكمها بالتجد هنا والعافــية والصحة
baklava
Ingredients:
2 cups of sugar
1 cup of water
1 tablespoon of lemon juice
For baklava:
20 sheets of baklava dough measuring 40×20 cm
1 cup of melted animal butter
2 cups ground pistachio
Method:
Put the sugar and water in a small saucepan and stir a little. Put it on a medium heat until the mixture boils.
When the sherbet boils, reduce the heat and add the lemon juice, stirring, and continue boiling for another minute, stirring.
Baklava:
Grease an oven tray with 2 tablespoons of animal ghee using a brush.
Line the tray with 6 layers of baklava dough sheets, brushing it constantly with butter.
We distribute pistachios on the surface of the dough chips.
We fold the edges of the dough extending from the outside of the tray inward, distribute the animal ghee on the folded edges, then cover it with a layer of dough chips, grease it with butter, and do the same with the rest of the dough chips.
We cut the surface of the dough with a knife and longitudinal lines and grease the surface of the tray with obesity.
Bake for 35-45 minutes in the oven preheated to 160°C, until the baklava takes a beautiful golden color.
We distribute the sherbet on it and leave it until it cools down and we serve it