قسم المطبخ

اسهل اليةة لعمل فاهيتا المشروم والخضراوات للدايت

فاهيتا المشروم والخضراوات الغنيه بالفــيتامينات والمالعودةن سهالية التحضير ومذاقها رائع  

 

بسم الالية اول حاجه المقادير البسيطه والسهالية بتاعتها وهي:

 

المقادير

– 4 ملعقة طعام زيت 

– 200 جرام مـــن المشروم (مقطع) 

–  ثوم بودر

–  ملح (حسب الرغبة)

– فلفل أسود (حسب الرغبة)

– 1 بصلة وسط

– رشة سكر

– فلفل الوان (اخضر واحمر واصفر) او اي خضار 

  • –  صويا صوص(او البديل):

– نص كوب مـــاء ساخن

– ملعقة صغيرة سكر

– ملعقة صغيرة ملح

–  نص ملعقة صغيرة زنجبيل (مطحون)

–  نص ملعقة صغيرة فلفل أسود

– ملعقة عديدة خل

– ملعقة عديدة زيت

  • – ثلاث ارباع كوب عسل اسود

 هذه المقادير ينتج عنها حوالي 300 جرام مـــن بديل الصويا صوص تكفــي لكـــل وجباتك (يفضل ان تحفظ فــي الثلاجه)

 

وبعــد كده بقي نتوكـــل علــى الالية ونبدأ اليةه التحضير وهي كالاتي:

 

اليةة التحضير

اول خطوه هنضيف 2 ملعقة مـــن الزيت يسخن فــي مقلايه علــى النار ونضيف المشروم المقطع ونشوحه وبعــد كده نضيف رشة مـــن الثوم البودر والملح والفلفل علــى مقدار المشروم وكمـــان نضيف ملعقة صغيره مـــن الصويا صوص وطبعا ممكن نستغنى عنها ونعماليةا بالبديل (موجود فــي المقادير) وانتقالب ويبقى كده المشروم جاهز ونطلعه فــي طبق علــى جنب 

ونبدأ فــي الخطوه الثانية نضيف 2 ملعقة مـــن الزيت ونضيف علــىهم البصل (مقطع جوليان) فــي المقلاية نشوحه ونضيف علــىه ملعقة مـــن السكر عشان يكرمل بسرعه ونضيف بعــدها رشة مـــن الثوم البودر والملح والفلفل علــى مقدار البصل وانتقالبه دقيقه ونحطه علــى جمب فــي المقلايه عشان نبدأ نضيف الخضار سواء الفلفل الالوان او لو حابب تضيف خضروات تانيه بترومـــانسية حبهـــا وانتقالب الخضار ونضيف علــىه ملعقة صغيره مـــن الصويا صوص ونضيف بعــدها رشة مـــن الثوم البودر والملح والفلفل علــى مقدار الخضار وبعــد كده انتقالب البصل مع الخضار ونشوح كـــالية مع بعضه لحد امـــا يدبلوا وممكن نحط المشروم الجاهز عشان كـــاليةم يسخنوا مع بعض وانتقالبهم دقيقه وتكون كده الوصفه جاهزه ويحصل التقديم

(وبالتجد هناء والشفاء مقدمـــا ).
    

    قد يهمك ايضا: اسهل اليةة لعمل شوربة المشروم كريمي ولذيذه وعلــى اليةه أشهــر المطاعم

    قد يهمك ايضا:  اليةةية عمل مكرونة بالصوص الوردي أو صوص الروزيه الايطالي والطعم خطير يستحق التجربة 

 

ومتنسوش تقولوا لصحابكم  وارومـــانسية حبابك علــى مكرونة الصوص الوردي وطعمها الخطير عشان يعملوها ويستمتعوا بيها 

ولو عجبكم المقال متنسوش تتابعوني وتكتبولي كومـــنت حلو زيكم، وتشوفوا باقي الوصفات

(والسلام خير ختام) 

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

زر الذهاب إلى الأعلى