قسم المطبخ

ازاي تعملي اكـــل بسيطةبدقيق وبطاطس بس هاتعملو أللذ وجبه اقتصاديه لفطار أو العشــاء

ازاي تعملي اكـــل بسيط وصحي لاطفالك لو انت طباخة حديثة او عروسة حديثة ؟

خلاص هنقف وقفة حداد علــى الدايت مفــيش تجد هنا برضو فــي الوصفة دي وبس ولونه بمبا كده فاتح ميبقاش لونهم حلو كده كده بعــد وحدايتين مـــاندا بتقولي يلا كملي. هـــوريكم واحدة تانية هندهن بفرشة او ونحط فــيــه رقاق وهياخد دقيقة علــى
كـــل ناحية علشان يبقى لونه حلو.

اا انا عملت علــى فكرة مـــنو تونة مع جبن مع ميكس جبن اا عملتو زي انتو بترومـــانسية حبوه وخلاص كده هـــوا بقى
جاهز معانا خاطر يطرو خالص مينشفوش مـــننا اول مـــا بلاقي ان هـــو نفخ كده يبقى كده هـــو خلاص تمـــام معايا بس

الحرارة بتاعتكم انا كـــل شوية ببص علــىه عشان اتأكد انو تمـــام وبصو او حاجة هياخدو تقريبا دقيقتين
او دقيقة علــى كـــل ناحية علــى حسب يبقى لونه فاتح مش مش غامق قوي يعني ياخد لون ممكن مسلا لون بمبدي يعمل لون علــى خفــيف مش يتحروق قوي اا وفنفس الظل مش ميطلعش

العجينة ارتاحت طبعا سبتها بقى
ترتاح اكتر مـــن عشر دقايق يعني علــى النار وبعــد كده حطيت علــىهم
البصل وهنشوح البصل لحد لمـــا يدبل معلقة صغيرة مـــن نص معلقة صغيرة مـــن بهـــارات مشكـــلة او بهـــارات خالص مفــيش مشكـــلة لو انتم عايزينو يبقى باين كده فــي الوصفة يبقى الكور وابتدي افردها نشابة كده لحد لمـــا تتفرد معايا وارققها علــى ممكن تعمل معكم اه رقاق صغنن يعني علــى قد كده. كورتهم كـــاليةم

وهسيبهم كده علــى جنب واغطيهم وابتدي اشتغل فــيــهم واحدة واحدة الرقاق بتاعنا واحنا بنحشي وهيدي طعم حلو جدا هنحتاج ست معالق اا تلاتة هتحتاجوا تغيروا زيت همـــا اصلا تلت معالق مش اكتر علشان الفطير الشرقي كده اللي بناكـــلو اللي هـــو التونة مع الجبنة الواحد حاسس ان هـــو عاوز ياكـــلو كده وهـــو طالع كده وهـــو سخن طبعا ريحتو كانت مش طبيعية خلطة البطاطس اللي جوا كمـــان طلعت ريحة

الفريش البقبدونس يفضل بلاش عيدان
ورق فقط يعني وهديهم تقليبة كده مع خلطة البطاطس اللي جوة دي كانت مش طبيعية كده اتمـــنى ان الفــيديو يحدث عجبكو متنسوش تجربو الوصفة وتقولولي فــيــها كده وبس كده خلاص خلصت الكمية كـــاليةا شايفــين شكـــلو عامل بينزل اكيد حاجات فــي الزيت
فبيبقى فــي نقط سودة فممكن بعــد الكريمي عملت مـــنو كزا حاجة بس طبعا اكتر حاجة كانت مميزة واكتر ازاي مـــن برة مقرمش وريحتو رهيبة مش عارفة اوصف الريحة بس فعلا بتاعتنا هنحتاج تقريبا تلت معالق
اا كبار مـــن الزيت حطيتهم فــي طاسة

كده تيجي فــي الرقاق اللي بعــدها
 

يعني الناس اللي بيرومـــانسية حبوا الرقاق او بيرومـــانسية حبوا الحاجات المحمرة او ونحط فوقيهم رشة مـــن الجبنة المرومـــانسية حببة ليكم شدر موتزريلا اللي بقى هنجهز الحشوة بتاعت البطاطس
بتاعتنا هنحتاج بمـــا يالعودةل مـــن خمس

المعجنات اللي بتتحمر مش عارفة
اوصف لكم ازاي الريحة كانت رائعة

حاجة الوصفة مركزة علــىها هي البطاطس يعني عشان تبقى اقتصادية بيبقى مقرمش مـــن برة ومـــن جوا طبعا
الحشوة بتاعتو بالجبنة سايحة بتلزق فــي الطبق كده مفــيش اي مشكـــلة عجنتها لالمدة اربع دقايق مش عايزة اقولكم بقى الريحة اللي
طلعت عملت ايه ريحة كانت رهيبة لكن الحشوات التانية ترجعلكو فطاسة حطيت تلت معالق عديدة مـــن الزيت الزيت يقدح كده علــى خفــيف
نار متوسطة يعني اا مـــائلة شوية

البيت وطعمها هيعجب كـــل الناس مش
هيختلف علــىها اتنين الصغيرين اللي يعجبكم علــى حسب حجم الرقاق الصغير اللي انتم هتعملوه. الحاجات اللي احنا حطيناها مع بعضها دي اا طعمها يندمج مع بعضو هنحط رقاقة هندهن كده بالصلصة بتاعتنا وبعــد كده هنحط البطاطس خلصت الكمية كـــاليةا وكنت بحط واحدة
واحدة وبحط رشة دقيق مـــا بين كـــل جدا مميزة جدا وممكن يتحشي بحشوات تانية كتير ممكن نلعب فــيــه عشان خاطر ترتاح عشر دقايق وممكن اكتر مـــن عشر دقايق العودةي دلظلي السبعة يعني او خلطة بهـــارات اي خلطة بهـــارات عندكم فــي البيت لو بس انا غطيتهم عشان خاطر مـــا ينشفوش. هحط بقى رشة دقيق واحط كده احنا هنسلق البطاطس فــي الاخر وهنحتاج بصل هقطع البصل اه نص

نحط علــىها الرقاق بتاعنا اا
نخليه اا يطلع الفقاقيع اللي فــيــه

فقاقيع لانو لو مطلعش فقاقيع
يبقى هيتقطم مـــننا بنحط الحشوة

الصوص اللي هندهن بيه ودلظلي
بقى هنقطع العجينة بتاعتنا

عايزين تزودوا حاجة زودوا حطيت
معلقتين كبار مـــن الفلفل الاحمر

علــى النار ونحميها ببدون زيت ولا سمـــنة ولا اي حاجة خالص وبعــد كده انا سبتها ترتاح وروحت أعدت كـــل
الحاجات اللي انا عايزاها هشكـــاليةا وبعــد كده حطتهم فــي طبق وحطتهم بورق زبدة او باي حاجة اا عشان جواه فلازم ينفخ كده ويعمل فقاعات مـــن االيةـــوا وفــي نفس الظل تعملوها عشر قطع تمـــن قطع اه ستاشر قطعة يعني لحد ستاشر قطعة كده علــى شكـــل مستطيل وهنقطعها ممكن العجينة دي تتقطع اا المجموعة هرست البطاطس هرس كويس يعني هرس ناعم دلظلي هنجهز بقى الخلطة بمعلقة او اي حاجة ونحط بطاطس جبنة ونقفل ممكن بقى تحطو تونة. النهار ده هنعمل وصفة اقتصادية جدا ولزيزة جدا جدا لو اكـــلناها شوية واقدر ان انا اتعامل معاهم ودلظلي هنجهز حلو جدا هندهن بيه متحرقش اهم حاجة ميتحرقش ولا
ياخد لون بني قوي ان احنا نسويه هنحتاج طاسة اا اي حاجة يفضل تكون غير لاصقة ونحطها حسب حجم الكورة انا مش وزناهم سايباهم براحتهم يعني يعمل الوصفة دي اللي انا متأكدة مـــنو ان الوصفة دي ريحتها هتقلب علــى النار دقيقة كده او دقيقتين علشان كـــل الطعم يندمج يعني او كـــل

عديدة مـــن عصير الطمـــاطم علــىهم رشة
ملح ورشة فلفل اسود رشة مـــن

دقايق

وبعــد كده هلمها واحطها واغطيها
بورق شفاف او باي حاجة واسيبهـــا

الحار حطيت مع المجفف مع بعضيهم
تلت معالق عديدة مـــن البقبدونس هتخلوه يدبل فقط بعــد كده حطيت
علــىه البطاطس تلت معالق عديدة مـــن زيت الزتون او زيت العودةي لو مـــا فــيش زيت زتون جوليان يعني مش جوليان كامل نص جوليان

لست بطاطسيات الحجم اللي انتو
شايفــينه دهـــوت مسلوقين يعني كده 
 متنسوش هي بتلزق فــي الطبق زي مـــا انتو
شايفــين كده واحنا عاوزينها تبقى  وهنعجن بقى العجينة دي لالمدة تقريبا اربع دقايق مـــن تلت لاربع لو انتم عايزين اا تحمرو بصل قوي
او تدبلو قوي لو ميبقاش باين الاوريجانو يعني زي ربع معلقة صغيرة مـــن كـــل حاجة فــيــهم وبس هـــو ده العجينة العجينة بسيطة جدا مش
محتاجة حاجة دقيق ومية وزيت وملح كالالعودةة بحط دقيق يعني رومـــانسية حبة رومـــانسية حبة بس انا عشان العجينة دي كده كده هنحط علــىه بقى البهـــارات بتاعتنا
ملح وفلفل اسود حسب الرغبة نص اا عبارة عن رقاق محمر محشي مـــن جوة بخلطة بطاطس رهيبة طعمها حلو

هنحتاج تلت كبايات ونص مـــن الدقيق هاليةط علــىهم معلقة صغيرة مـــن مش عايزنها تبقى طرية قوي فحطيت الدقيق وسبت يعني معلقتين كده فــي ونص ومعلقة كده مـــن المية بعــد كده
هاليةط الدقيق عالميا اا انا بردو الملح انتقالبهم مع بعض وهنحتاج كباية ونص مـــن المية يعني كوباية

 

“واحدة والتانية علشان خاطر”
ميلزقوش فبعضهم وبعــد كده هنبتدي قد مـــا اقدر هتبقى تقريبا قد كفايدي ممكن اكبر ممكن اصغر   هنبتدي اول حاجة بتجهيز وبعــد كده هانتقااليةم لطبق خارجي
واسيبهم علشان خاطر بس يهدوا معلقتين الاخرنيات العجينة اتلمت كده احنا هنعجنها هاليةط علــىها الاخر هقلب الدقيق كده مع المية بعــد كده لو لقيتو تمـــام خلاص هزود هتعجبهم جدا وصفة اقتصادية فــي اخر الشهر ببدون خزعبلية بس قبل رأيكو فــيــها واشوفكو ان شــاء الالية المرة الجاية حديث ممكن نغير فــيــه اي حد عندو بطاطس فــي البيت وعندو شوية دقيق هيقدر برة هندفع كتير جدا حاجة كده مـــا بين الرقاق ومـــا بين الكيس الدقيق

 

زر الذهاب إلى الأعلى